Laurdag 4. mars var det tid for den første runden med bok og bolle i Bergslagen. Der fekk lydhøyre ungar fekk lytta og læra om det spennande livet til biene – fortalt av Per Olav Kaldestad, som har skrive boka “Dronninga kallar”.

Med bilete på storskjerm, og forfattaren sjølv som opplesar, blei det ei fin føremiddagsstund i Bergslagen. Både store og små hadde funne vegen for å få seg bollar og saft og kulturelt påfyll.

Det var veldig kjekt å sjå såpass mange på plass, både med tanke på at dette var første gong me lagar til dette opplegget og fordi arrangementet var lagt til siste laurdagen i vinterferien.

No satsar me på ein ny runde i april, og kjem tilbake med dato så snart det er avklart kva dag det blir. Då håpar me å sjå både unge og gamle i Bergslagen. Her ønskjer me nemleg å samla folk på tvers av generasjonar – så kan dei eldste ta seg ein kopp kaffi medan ungane lyttar til høgtlesinga, før drøsen slepp laus.

Både Kvinnheringen og Grenda kom forresten innom, så det er godt mogeleg at det blir råd å lesa om arrangementet i avisene òg. Det er jo alltid litt ekstra stas.

Bileta er det Hannah Belsvik Hansen i litteraturgruppa som har teke, og om de lurer på kva han i den stripete genseren gjer der framme, var det Anders Totland som ønskte velkommen, før Per Olav Kaldestad fekk sleppa til.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s